Gå till innehåll
Lyckeby Bordtennisklubb
Lyckeby Bordtennisklubb

En bra dag i kvalet till lag-SM

Idag har fyra av våra fem lag kvalat till lag-SM med bra resultat.

Tre av våra fyra lag kom idag tvåa i sina kvalgrupper. För pojkarna räcker det dock inte till slutspelet i Halmstad då det krävdes en förstaplats.

Valle och Otto åkte till Växjö för att möta BTK Frej, Halmstad och Kristianstad i P16-kvalet. Frej var storfavoriter och höll också för trycket. Halmstad lämnade WO så det blev därför bara två matcher för grabbarna. Matchen mot Kristianstad avgjordes med 11-8 i avgörande set till vår favör och vi vann därmed den med väldigt liten mariginal. Därmed kom grabbarna tvåa i gruppen.

I P14-kvalet hade vi två lag med som spelade i samma grupp. I Lyckeby BTK 1 spelade Felix, Dominik och Alvin. Lyckeby 2 bestod av Arvid och Anton. Båda lagen spelade bra och vann sina matcher mot Kristianstad för att förlora mot storfavoriten Kalmar BTK. I klubbderbyt gick den här gången Lyckeby 2 segrande. Därmed slutade Lyckeby 2 på andra plats och Lyckeby 1 på tredje.

För våra tjejer Maya och Moa i F14 räckte det med att placera sig topp 3 i Karlshamn för att gå till finalspelet. Efter att Västers-Karlsborgs BTK hade vunnit alla sina tre matcher placerade sig våra tjejer på andra plats med lika många poäng och bättre matchkvot än Carlshamn och Laholm. Det gör att de går till finalspelet i Halmstad.

Till finalspelet är redan sedan tidigare våra F16-tjejer Alma och Wilma klara. Det gör att vi åker dit med två lag senare i vår.

Otto och Valle med coachen Albin i Växjö

Publicerad: 2023-01-29

Senast uppdaterad: 2023-01-29

Författare: Joakim Asterhed