Gå till innehåll
Lyckeby Bordtennisklubb
Lyckeby Bordtennisklubb

Ungdoms-SM 2024

På den pulserande arenan av ungdomsenergi och bordtennisens intensiva slag, gjorde Lyckeby BTK sitt intåg i Ungdoms-SM med en brinnande passion och ett starkt hopp om att lyckas göra goda resultat.

Anton Mattsson, en av klubbens spelare, steg in i P14-klassen med ett eldhjärta och en övertygelse om att erövra hagen. Trots hans fina insatser blev hans resa i denna klass alltför kort, med en tidig eliminering i första slutspelsmatchen. Trots detta var hans huvud högt och hans blick riktad mot nästa utmaning.

Även i P16-klassen var konkurrensen stenhård. Anton Mattsson kastade sig in i striden, men stötte på svårigheter och blev tyvärr utslagen redan i poolspelet. Men i varje poäng och varje slag fortsatte han att visa upp sitt outtröttliga mod och sin beslutsamhet att kämpa till sista andetaget.

Arvid Asterhed, en annan av Lyckeby BTK's hängivna spelare, gav allt i både P14 och P16-klasserna. Trots hans skarpa färdigheter och kämpainsats blev hans resa i båda klasserna kortvarig, med elimineringar i de tidiga stadierna av slutspelen. Men hans passion och vilja att växa som spelare var tydlig i varje rörelse han gjorde på banan.

Anton och Arvid som spelat mycket dubblar ihop under säsongen visade på gott samarbete när de tog sig till 2:a omgången i P14-dubbel.

Felix Werkström klev även han in i hagen redan första speldagen. Trots väldigt fint spel så blev motståndet för tufft i P14 där han blev utslagen i poolspelet. Det blev en tuff lottning även i P14-dubbel där han tillsammans med Sixten från Oskarshamn gjorde en tapper insats i kvalspelet.

På damsidan stod Wilma Nilsson och Alma Asterhed redo att visa upp sitt bästa. Trots deras mod och uthållighet på banan, blev deras resa kortvarig i sina respektive klasser. Wilma, i DJ18 där hon trots allt lyckades ta set på blivande bronsmedaljören och den seedade spelaren i gruppen. Alma, i F16, kämpade tappert men stötte på starkt motstånd och eliminerades tidigt i turneringen.

Wilma tog sig dock vidare från poolspelet i F16 men fick svårt motstånd i 1:a omgången i slutspelet.

Alvin Svanström, med sin lugna och metodiska spelstil, stod inför en tuff utmaning i P16-klassen. Trots hans skicklighet och envishet blev hans resa kort, med en tidig eliminering i poolspelet. Detta trots att han i första matchen slog den seedade spelaren i första gruppspelsmatchen.

I dubbelspelet så tog klubbens spelare några kliv till. Anton/Arvid tog sig till 2:a omgången där de lyckades spela till sig ett vunnet set mot blivande guldmedaljörerna. Arvid/Maja Ödlund och Alma/Alvin tog sig hela vägen till kvartsfinal i mixeddubbel 16 där det tyvärr tog stopp mot bra motstånd.

Förutom Lyckeby BTK's egna spelare fanns det också några som representerade andra klubbar, men som spelar i Lyckebys serielag. Deras strävan efter framgång var lika stark, men även de mötte motgångar i tävlingen. Längst kom Noah Enbom - Carlshamns BTK, som belönades med en framstående bronsmedalj i Pojk 16-klassen efter enastående prestationer på banan.

Trots att resultaten kanske inte alltid var vad de hade hoppats på, fortsatte Lyckeby BTK's spelare att visa upp enastående mod och hängivenhet på banan. Deras resa på Ungdoms-SM i Bordtennis var en berättelse om kamp, hjärta och oavbruten strävan efter framgång.

Vi har haft följande spelare på plats:
- Anton Mattsson
- Felix Werkström
- Arvid Asterhed
- Wilma Nilsson
- Alma Asterhed
- Alvin Svanström

Även följande spelare från klubbens seriespel men representerar andra klubbar i tävling:
- Tilde Ödlund (Oskarshamn)
- Nora Edvardsson (Lessebo)
- Maja Ödlund (Oskarshamn)
- Noah Enbom (Carlshamn)
- Axel Geijer (Eslöv)

Coacher under helgen var Per Gralvik, Joel Svensson och Martin Karlsson.

Vi vill tacka Halmstad för arrangemanget, föräldrar som var med på plats och stöttade och framförallt spelarna för er insats.

 

Text: Joel Svensson och Chat GPT
Bild: Joel Svensson

Publicerad: 2024-05-14

Senast uppdaterad: 2024-05-14

Författare: Joakim Asterhed